Sunday, August 1, 2010

Ramadhan hampir menjelma

sedar tak sedar dah nak dekat bulan puasa. yeaaaa!!! adakah anda semua telah melangsaikan segala hutang piutang?? hehehhe. saya dah beraya dah khamis lepas. alhamdulillah. lega rasanya. satu hari  pasang lagu raya nak meraikannya. excited giler. padahal dah berbuih mulut mak tu bising sound saya suh ganti awal-awal. biasa la kan, kalau tak sampai last minit tak kannye nak buat. unless kalau buat puasa 6. huk huk huk. tersedak lak. nmpk sangat muka ni tak puasa. melantak sebulan berhari raya :)). 

bulan Ramadhan mmg dinanti-nantikan, sebabnya ada solat terawih malam-malam. last yr, ada lobang-lobang tp thn ni berusaha untuk mengurangkan lobang-lobang tersebut. lagi, ada param. sangat best ye bila pergi param. param ialah Pasar Ramadhan ye. beraneka hidangan, kuih muih, lauk pauk, air yang berwarna-warni dijual. memang meleleh je tgk. pasti thn ni meriah lagi - destinasi pilihan param presint2. ada roti john sedap kat sini. org ramai dh mula beratur panjang seawal 4.30pm nk beli roti john ni. hope thn ni, brother2 tu ada lagi k. emm, tak lupa juga kat makcik laksam. perggghhhh mmg tabik spring toink toink toink punya sedap la laksam makcik tu.  harap makcik pun ada lg berniaga thn ni. hehehhehe. first time makan laksam, terus jatuh cinta ok. sampai makcik tu ingat cek ni org tganu. guane  gtu? byk no angan-angan saya. kikiki. 

lagi, harapan Ramadhan thn ni dapat khatam kalamullah. huhu. sedih last yr xsempat abis. lagi..apa eh.. moga-moga masa bulan Ramadhan ni makin dekatkan diri dengan Allah Yang Maha Esa. lagi, harap-harap makin kurus la eh. kikiki. amin.

muaz nk puasa tak tahun ni?? kalau penuh acu bagi duit raya k :)

1 comment:

mamamuazsayang said...

napo gmbo ats tu x nmpk dahi lgsg??? acu kusub!!