Thursday, August 12, 2010

Dua hari sebelum Ramadhan

sebelum Ramadhan menjelang haruslah ada aktiviti makan-makan bersama keluarga. destinasi pilihan Sate Samuri Kajang. terletak lebih kurang 15 minit dari rumah, xjauh pun kan. After Maghrib, terus pergi. Kenapa pilih Sate Kajang?? sebab nya dah lama mak ajak nk mkn sate, so by the time angah ada kat rumah, so wajib la pegi. satu perkara yang saya sangat respect kat my parents adalah if diorang nak makan sedap-sedap, maka harus dan wajib la kesemua anak-anak kesayangan mereka ada except yg dah kahwin la. yang tu dah ada keluarga sendiri, susah la pulak kan. Unless, kalau nak buat makan-makan tu mestila semua anak-beranak ada. 



Tak ramai org pun waktu kami sampai, lgpun weekdays kan, so tak de sesak sangatla mcm weekend. Sate pun cepat sampai. saya 7 cucuk je, surrender. hehehehe. mak 5, angah 10 fuuyoooo, abah 10 gak. hehehhe. Bagi saya, sate Kajang ni biasa2 je, cuma yang sedap kuah dia je la. yg lain, sama je mcm sate-sate jual kat tempat lain. Anda rasa bagaimana?

2 comments:

aZLiNa aZiZ said...

Wah, sedap nya. Saya penah makan kat sana. Seem like 2 years ago. Dah tak ingat tapi yang penting sedap la kan. Lagi seronok makan ramai2. ;p

Siti fairuz Yusof said...

betol..betol..kuah dia jer best..huhuhu...x suke satey tu isi besar2..suke cute2 jer..hehehe