Sunday, June 29, 2014

Ramadhan Kareem

ahlan wa sahlan ya ramadhan. alhamdulillah masih lagi berpeluang untuk menikmati kehadiran bulan yang dinanti2kan seluruh umat islam. tahun ni ada rezeki berpuasa dengan suami. awal giler bangun.. muahahahaha. 4.30 dah sahur. adam pun sedap je tido. heee. bagi chance kat mommy n abah mkn. la ni tgh menghitung hari nak balik kl. hohohoho. cepatla 9 hb.. cant wait..

gambar hiasan.. jangan ada yang buka pulak
 

Wednesday, June 25, 2014

My look during pregnancy

saje nak share pic masa pregnant. now i missed that beautiful moment. seriously...


1++ month


2 month

3 month

4 month

5 month

6 month

7 month

8 month
9 month

berat masa awal mengandung 54kg
berat masa akhir mengandung 63kg
and now 46.4kg 


New life

Mana yang tak tau, sekarang ni aku dah bermastatutin di negeri terengganu.. hmmmmm..  hmmmmmm... hmmmmmm...

still mencari kesesuaian. errrmmmmmm.. mengikut suamikan. nak buat macam mane?? tabah je la. tapi beruntunglah untuk adam, sekurang-kurangnya kakak ipar aku yang jaga. tak de la risau sangat kalau hantar taska atau pengasuh. dah pindah terengganu, maka tempat kerja pun bertukarlah. masuk balik jabatan, kira ok la. pelan-pelan la kan.. harap semuanya ok je.



Adam masa 24 hari :)) comel sangat.. cepat je muka berubah. caerita macam mana adam lahir tak share lagi. hehehe. nantila yer. kalau ikutkan nk sangat update blog selalu, tp kekangan masa betul sekarang ni. hehehe. ok la.. nnt kita update lagi.. bye..


Thursday, May 8, 2014

Kesahnya bermula

bismillah...

dah cukup 40 minggu masih xde tanda2 nak bersalin, makanya haruslah serah diri ke hospital, itu adalah amanat daripada doc memandangkan aku ada gdm sewaktu kehamilan. so, ke hospital la kita. aku pilih bersalin di hospital serdang sebab dah dekat dgn rumah kan. awal pg tu breakfast dulu isi perut kenyang2.

sampai hospital cek dulu ctg baby semua. pastu tgu la sampai ward kosong. duk melepak la kat ruangan pac tu. lebih kurang dlm kul 5.30 baru masuk ward. hehehe. jalan mcm biasa still gagah lagi. memang tak gaya nk bersalin. aku pun confuse gak sbnrnya, patut ke tak masuk ward. perut pun org tgk still tinggi lg. heee.. pengalaman pertama :))


ni dah check in ward

masuk2 terus dinner sampai..mkn je la.hee.baju pink pun xpakai lagi.

alhamdulillah suami setia menemani. setiap waktu melawat dia dtg. tq so much. bersambung lg di entry akan dtg. got to go. as-salam


Wednesday, May 7, 2014

Sebelum cuti panjang

Start cuti bersalin 1 mac, almaklumlah edd pada 11/3..so dah alang kepalang kita cuti la awal seminggu kan. tapi sebelum cuti sempatla menghadiri jemputan perkahwinan PT kat kolej tu. alhamdulillah sampai juga jodoh kak gie.

sebelum pergi kenduri dah siap2 dah packing semua barang nak bawak balik, pas mkn kenduri terus shoot balik seri kembangan. suami pun menemani, giler tanak teman..buatnya bersalin tgh jalan, sape nak sambut. huhuhu. nasibla tak mcm tu. Allah permudahkan segala urusan.. cari rumah kak gie pun mudah.

yours truly, pengantin baru and kak datin

me at 39 weeks 6 days..

moga kak gie bahagia and cepat2 dapat baby...

okay..sekian sahaja entry kali ni..sambung nnt. adam nangis pulak..




Monday, May 5, 2014

sekian lama..

amik mood dulu nak update ni.. banyak citer yg pending. heee. btw, aku dah selamat melahirkan pada 14.03.14. nanti akan ku kongsikan detik-detik itu. perhhh. skrg ni masih lagi cuti bersalin, alhamdulillah pantang pun dah habis.. okay la tu. nnt ada masa update lagi..

introducing muhammad adam, just few minutes after deliver.. soo fresh


bila waktu melawat..wan n adam :)

Tuesday, February 18, 2014

Kunci-kunci Kebahagiaan


Jom kita sama-sama amalkan..inshaallah



Monday, February 17, 2014

ala-ala maternity shoot..




heeee... unplanned pun.. tp mcm best je kan.. bolehla buat kenang-kenangan di masa hadapan. gambar semasa kejadian ketika kandungan berusia 34 minggu dan 5 hari..

terima kasih suami kerana anda begitu penyayang dan penyabar.. hohohoho.. 


Wednesday, November 27, 2013

Kursus di Sandakan

cerita lama, tapi baru nak up. heheheh. sekarang ni baru rasa ada kelapangan sket..

first time g sandakan, bandarnya kecik je. bak kata org, jauh berjalan, luas pemandangan. memang seronok sangat, mana taknya berkursus dengan teman2 seperjuangan hilang dari suasana stress di office. tu yg paling penting.. keluar dari office mmg indah sekali. kikikiki.

just landed at sandakan airports..



geng2 mak jemah mula bergossips!!! as usual!!!



menginap di four points, by sheraton mmg tip top!!!


sempat lagi masa break merasa buah taram..terkenal di sandakan. bolehla..tp aku tak mkn la~


jadual tak pack mana, so sebelah malam ke seafood kita. semua org kata sedap..tp disebabkan hormone mengandung saya yg datang menguasai diri, makanya I tak mkn mana pun. ahaksss


kesemua peserta kursus yg kebanyakannya intake kami.. bergambar bersama Uncle Jeff, dari IPRM (Institute of Public Relations Malaysia)


before balik kl..antara muka yg balik lambat. gara2 flight delayed..sabor je la...


  ** gambar shopping tak sempat nak capture, tgh shopping manala nk igt amik gamba kan. yg pasti, pasar sandakan memang bersih. itu i puji.. sgt kemas. ada masa kita berkunjung lg ke sana..





Tuesday, November 12, 2013

Had Fun!!




me @ 5 month :)