Sunday, August 22, 2010

Blogwalking dan berjaya!!

nak cer sket pengalaman saya yg first time blogwalking. 

last friday dengan gigihnya saya bt blogwalking terjah dari satu blog ke satu blog yg lain. pergghhhh. mmg tak leh ckpla, juling bijik mata. tak penah saya begitu gigih duk dpn lappy usha-usha blog org lain, dan dalam masa yang sama baca dan meninggalkan comment. kih3x. kenala letak comment kan, ater cane diorg nk jejak saya balik. ngeee. ni otai2 yg suh buat k. rasenye ada gak la dlm 100++ blog la yg saya terjah. wahh..smgt tak saya?? nk mengejar traffic la katakan. dh suam-suam kuku, kenala bagi panas btl. kalau tak longlai je. hehehe. tp tak leh la nk bandingkan dgn hits otai2 blogger. tu mmg tak terkejar la. kita ni sehari nk dpt seratus pun payah. diorg sehari pun leh cecah riban2. hoho. wanna be like them, one day ;)

dan hasilnya....i can clarify yg saya berjaya. sebab apa?

kalau dulu xsampai 5 org pun yg view, skrg nk PrtSc sume pun xcukup doh..

  • sambutan dr blogger yg saya terjah amat memberangsangkan.
  • traffic boleh dikatakan naik dengan begitu mendadak
  • comment datang mencurah-curah spt yg tidak terduga
  • feedback dlm cbox pun boleh tahan
  • saya boleh detect mana blogger yang aktif, psl tiap kali nk comment blog org, pasti muka dia ada. kikiki
  • follower pun bertambahla dlm 2-3 org lg. wink ;)
  • rasa seronok sgt, blogger mmg ada satu komuniti yang cukup hebat - crdt to (geng blogger)
  • dapat byk info yg bermanfaat.
  • yg kelakarnya saya dapat tau jantina lappy saya. ia jantan ok :) hehehhe. ni blog achoy yg ngajo.
  • and last but not least dpt silaturrahim sesama blogger

pendek katanya, blogwalking ni elokla. banyak gak la manfaat yang diperoleh selain membantu mningkatkan traffic kita. 

tp, smlm saya tak buat blogwalking. haaa..amik ko. traffic kembali ke keadaan sedia kala. har har har. tak larat la, semalam marathon drama cinta bertasbih kat youtube dr pg sampai ptg. bessttt. sampai lupa lak kat blog. kikiki. kalau nk traffic byk kat blog awk2, rajin-rajinla blogwalking k. kena konsisten. iA membantu.

11 comments:

MOFASAD said...

weeewwwiiiitttt



:P

Un Phat Lee said...

so gua pun terblogwalking di sini.takpe kan?ehe. XD

zalizalu said...

wah2.. blogwalking gak nie... sila2 terjah k.. heee

kak ina kl said...

tahniah..bukan senang nak suruh visitors datang ke blog kita..

akak memang pentingkan orang yang bagi komen daripada kat shoutbox..kalau rajin baru akak gi jejalan...

noorfarahim bt azemi said...

sama la kita...blogwalking..hahaha

MX said...

boleh cari loyal reader pula...
baru tak perlu nak blogwalking sangat...
betul tak?...
=)

aliesha kirana said...

terjengok cni.. pe lg, terjah balik la ek..heeheh~

Ewan Zulkarnaini said...

hoho..rajinnye blogwalking 100++..
mmg btol2 gigih ek..hehe

faiz said...

blogwalking jugak! haha..tahniah2

Kancilbiru said...

selamat berblogwalking lah...hehehe

izan said...

wah..gigih tol cik ain kite nie..;p