Sunday, June 20, 2010

BERCINTA DGN SUAMI ORG..SALAHKE???

hye semua,

emm...cne eh nk mulakan entry ni?? misti ade yg terbeliak bijik mata tak pun nk bernanah telinga. rilex2. aku tak mula pape lg. hik3x.

anyway, citer ni xdela nk mengaibkan sape2, just aku nk tya or kongsi pendapat ngn uols je. bercinta dgn suami org ni salahke??? kita kan slalu dgr kes2 mcm ni, so aku rase korg pun msti ade pendapat yg tersendiri kan. act, to be honest situasi ni mmg terjadi keliling aku je. susah nk ckp kan. woot woot..

agak2nya la kan ape sebab utama bnde ni terjadi?
  • sah2 la laki tu gatalkan..dh ade sorg pastu nk de sorg lg (kalau la sorg, kalau byk stok taktau la pulak)
  • tp, kalau tepuk sebelah tgn je mne kan nk jadinye. of coz la sebelah pihak lg pun syok gak kan. kalau tak, xjd issue la. huhuhu
  • myb ada yg kata mase kenal masing2 mengaku single. "abg single lg la, mane de sape2 yg nk mrh pun.."
  • ataupun kemungkinan besar berlakunya kes.."tipah tertipu..." huhuhu..dh suka syg2 bagai baru tau status laki tu..mungkin la kot
  • de pendapat ckp biasanya laki yg dh berkawin ni, sgt take care, very loving, romantic n perhaps pandai mengayat too..tu yg bikin hati si gadis dara cair..oppss..mane i tau sume ni..(pengalaman member2 la beb). oh no..
  • tak pun ada yg kata kebanyakan suami org ni pergi mencari yg lain atas sebab2 isterinya sendiri. pendek katanya bini sendiri tak reti nk jg lakinya la. huhu. bahaya ni wahai isteri2 sekalian!!! sila lakukan sesuatu unless ko mmg dh tak hingin tgk muke laki ko.
  • ataupun si gadis dara ni seorang mata duitan yg mana kat matanya hanya ada dollar sign je. tp, berapa kerat sgt la laki org yg kaya. byk gak yg hidup atas duit isteri. aku rase la skrg ni..
  • mungkin si laki org ni dlm hatinya mmg dh psg niat nk berpoligami, katanya mengikut sunnah Nabi. "Abg rase abg mampu dan boleh berlaku adil la yang, ape salahnye?" ye la sgt..boleh ke adil dlm soal kasih sayang???
  • tak pun couple ni kenal dlm chat room, biasela kan dlm chatting mesti de yg cheating kan. lama2 baru rahsia terbongkar.
  • myb de pulak yg kata..dh jodoh..nk buat mcm ne..kan pertemuan, jodoh, ajal dan maut sumenye di tangan tuhan. kita sebagai manusia mane boleh melawannye. dh tersurat lagu mane??
  • to me, papepun asas ilmu agama tu jugala yg penting. insyaALLAH dgn adanya ilmu pasti kita tak kan hanyut.
even 1001 mcm alasan yg diberikan, aku sendiri tak dpt nk merungkai persoalan ini dengan sebaik mungkin. pada insan2 yg berada dalam situasi ni tak kira la si gadis dara, si suami org atau pun si isteri tua berdoalah padaNya kerana doa merupakan senjata terbaik bg org mu'min. moga2 ada hikmah di sebalik ape yg berlaku.

PEACE NO WAR :D

2 comments:

kenwooi said...

i think it's wrong.. but anything can happen these days =P

cik panadol said...

kadang2 lelaki yg salah, kadang2 si isteri yang salah, kadang2 perempuan yg skandal ngan laki org tu yang salah...tak leh nk salahkan satu pihak je kalo benda2 cmni jadi....