Tuesday, June 22, 2010

Review LBS (Lagenda Budak Setan)

Hye semua,

today nk review sket psl LBS, act dh byk dh belog bt entry psl ni, tp still aku nk bt gak. xkira (niat sebenarnya nk menunjukkan yg aku dh tgk movie ni..) kikiki. ape yg boleh aku ckp (just from my point of view, no hurt feelings k), overall:

Cons:
  • jalan cerita agak biasa, standard filem percintaan Melayu..dh boleh agak pasni jd ape, pastu jd ape. nothing special, nothing surprise
  • at first few minutes, screen wayang ni tak berapa betul, kitorg terpaksa mendongak ke atas nk tgk keseluruhan screen (mujurlah ade heroine yg menyelamatkan keadaan, dia bgn n kuar, after dia masuk, screen kembali normal. crdt to her.kalo dia g toilet aku tatau la pulak.)
  • awal2 citer, muka pelakon terlalu besar and dekat jd mcm tak berapa syok sgt, tatau la kalau mmg director suh bt gtu
  • kesetanan Kasyah suam2 kuku je, tak de la gempak dgn tajuknya "Lagenda Budak Setan". hilang legend Kasyah yg sebenar dr novel Ahadiat Akasyah
  • ade certain2 sound effect tak berapa kena dgn scene - yg ada burung gagak tu..ak ak ak..wakakkakaka
  • jln cerita dr satu babak ke babak yg lain mmg terkejar2, tak puas tgk. huhu.
  • mmg tak leh nk compare dgn novel asal.

Pros:
  • pelakon2 sume mantap esp watak Ayu ngn Azmi. cuma watak Ayu yg baru tu haruslah lebih mantap atau setara dgn watak ayu sebelumnya..i thought Fazura carry this watak, tp rupa2nya Fazura sekadar watak Kate yg sgt2 comel. 
  • OST Filem ni mmg best..sedap telinge mendengar. ulang byk kali pun xjemu
  • even, cons aku lg byk dr pros..tp, aku enjoy je tgk movie ni..sbb aku mmg minat dgn Lisa Surihani and Fazura. dats all
************************




Lirik OST LBS (Lagenda Budak Setan)

Bila cinta kini * Tak lagi bermakna * Yang ku rasa kini * Hanyalah nestapa * Ditinggalkan cinta masa lalu * Dulu kau tawarkan * Manisnya janjimu * Dan ku sambut itu * Dengan segenap hatiku * Hingga engkau pergi * Tinggalkanku * Hilangnya cintamu * Menusuk hatiku * Hingga ku memilih * Cinta yang fana * PERGINYA DIRIMU * MEROBEK JANTUNGKU * Hingga ku terjatuh * Dalam harapan * Hilangnya cintamu * Menusuk hatiku * Hingga ku memilih * Cinta yang fana * Perginya dirimuuuu...
 
************************


ps: aku tgk dgn cik jang, cik jang yg tak penah2 tahu psl LBS pun dh leh teka2 pasni jd ape, pastu jd ape. sungguh bising betul. sampai dia ckp, xde la hebat sgt movie ni sptmana yg aku gembar-gemburkan b4 tu. oo..u xbaca novel dia jgn ckp gtu ok. novel dia mmg superb nangis2 tragis gtu. hope sequence dia pasni akan lebih mantap lg. i wish, Malaysians wish too!!

1 comment:

Sya Isya said...

Sya baca novel, sampai Katerina. Tapi movie ni tak tengok lagi..huhu..