Thursday, September 23, 2010

tergeliat kepala hampir tercabut jantung

geleng kepala je dgn si muaz ni. kita buat ni, dia pun nak buat..kita buat tu, dia pun nk join. katanya nak menolong. bagus betul..anak sape la ni ;)

acu buat tesis, dia pun nak buat gak. kata nak tolong taip. sumenye dia tekan..ketak ketuk dia tekan keyboard notebook. muka senyum lebor sampai ke telinga. last last ni jadinya. abih tah ke mana dh setting notebook acu ni. 

teleng kepala dh nk tgk
after restart balik...

ooo...masih lg sengetttt
dlm kepala dh pk dh..tesis yg latest tak save lg dlm thumbdrive. masak ni!!! 

tapi!!!!!!

small matter je ni..kata budak komputer. for sure la mesti leh ejas kan. godek godek punya godek. cuba punya cuba, tp tak jd gak. try search kat windows punya info sampai terteleng-teleng kepala baca. tak jadi gak. last2, saya close semua program, try refresh balik. then, click right click. tgk option one by one. cuba try and error. at the end problem solved!!! yippie. bukan susah mane pun. nak tau mcm mane caranya nk ubah balik setting tu jd asal?? mcm ni...

right click - graphic options - rotation- nomal (abaikan wallpaper saya)
terus keadaan kembali seperti sedia kala. sonang je. tak caya cuba korg try eh. ape pun masalah yg jadi tang tang komputer ni, kita haruslah berani untuk cuba jaya selesaikan sendiri. kena byk try and error. kalau dh betul2 tak jadi, baru rujuk pakar. okey. kikiki. tp, kalau tak leh settle gak ni, mau tercabut gak jantung saya pasal tesis saya suma dlm tu. tak save lg kt tpt yg selamat. huhuhu. 

ni ha budaknye...acu enjet tgn lg sebelah tu baru tau!! ;)

3 comments:

MOFASAD said...

keh keh keh

mamamuazsayang said...

muaz d engineer kan..mmg mcm2 idea yg die nak wat...

nurul huda mohd hassim said...

comel la gambr muaz yg nihh..nmpk gigi..sejuk ati tgk!