Wednesday, February 3, 2010

aku telah dilamar!!!

aku telah dilamar...c...nmpk tak shining2 tu ;)) ngeee~~~sukeee

hoho..sgt2 tak sangka. setelah mengalami kekecewaan, akhirnya sinar yang dinanti muncul jua. aku syukur padaMu ya ALLAH. terima kasih kerana Kau perkenankan doaku. hari bahagia aku tak lama lg je. aku mcm panik2 je. mujurlah ahli keluarga ramai yang membantu. butik puteris sekali lagi telah menjadi pilihan hati, rentetan kualiti kerjanya yang bermutu sewaktu kenduri kahwin kak long tempoh hari. nampaknya kali ni, aku btl2 yakin dgn pilihan aku. walaupun tempoh perkenalan kami begitu singkat, namun keyakinan aku untuk memilihnya menjadi teman hidupku melebihi 200%. gerak hatiku begitu kuat mengatakan yang dialah orangnya, yg dititipkan ALLAH untuk membimbingku dekat ke arahMu. sekali lg aku bersyukur. aku masih berdebar2. persiapan harus dimulakan dari sekarang. sebab kitorang dh berpakat untuk tidak melengahkan perkara ni. angah?? nmpknya aku terpaksa la langkah bendul. sorry ye ngah. nk wat cane? rasenya jodoh adik dh sampai dulu. hehehhehe. aku dh pk2 nk pakai baju kaler ape? nk tema macam mane? nk bg gift ape? sekarang ni aku dh nk kena pk benda2 alah ni. takpe2, nnt aku nk refer kat blog yanie psl yanie de buat wedding check list. i'm so excited. tak terkata2 rasanya. tgh sibuk2 bincang dgn kak wawa the wedding planner, hp aku asyik bunyik2 je. aishh..kacau btl!!!. sabar la jap. aku kan tgh discuss ni. eee..tp phone aku nk tak reti nk diam. berdering je. aku capai hp aku, aku tgk, ya ALLAH!!!

rupanya2 alarm aku bunyik. ya ampunnnnnnnnn!!!!!!!!!!!!!!

alaaaaaaaaaaaaaa MIMPI rupa2nya. cis!!! dah subuh la. pesal la cpt sgt alarm tu bunyi. kalau tak boley gak aku tgk muka bakal laki aku tu cne. hahahhaha. tak kasi can lgsg. xoxo

adakah ini satu petanda??? musykil?? oh dear.. di manakah kamu bersembunyi ;)) keluar la cepat2.

"angah: ko jgn berangan2 nk langkah bendul! biar aku dulu"


doa pembuka 12 pintu
Dengan nama Allah Yang Maha Pengasih Lagi Maha Penyayang..

Ya Allah, bukakanlah untukku pintu-pintu kebaikan, pintu-pintu keselamatan, pintu-pintu kesihatan, pintu-pintu nikmat, pintu-pintu keberkatan, pintu-pintu kekuatan, pintu-pintu cinta sejati, pintu kasih sayang, pintu-pintu rezeki, pintu-pintu ilmu, pintu-pintu keampunan dan pintu-pintu syurga.

Ya Allah Yang Maha Pengasih Lagi Maha Penyayang. AMIN

gambar hiasan
(amboi..kemain aku dulu memadu kasih atas laut. couple ring la ni kekononnya)
tp yg tgn kedut2 tu nk kawin dh kot bulan 6 ni. kalau xsilap aku la. i pray the best for u. so sesape yg nk adjust aku still de chance g la. hahahaha. gatal sungguh, myb sebab kak zen kata bulan februari bulan kasih sayang, tu yg menjadi2 tu ;))

9 comments:

.:Mrs. Engineer:. said...

cet...igt kn btol...hu3...eh, sakit mate lh tgk bacground kaler merah ni...he3

PuteriGunungTahan said...

~~ kiki..cuak okeh..bukan stakat ain langkah bendul angah ain..tapi juga langkah bendul makngah zen nie..aihhh..


p/s: mlm td i mimpi kete i ilang..huh..apekah petande?? huhu

MadianiMamat said...

ko melampau tau yong!!!!!!!!!!!!!!!!!aku igt btol2...isk3..terkejut aku tau!!!fuh3..

MadianiMamat said...

yong, yg tgn kedut2 tu si a*** eh??nak kawen dah ke die??dgn org mane?

ain shalalala said...

yanie: ngeee~~ aku pun igt btl2 gak..sob2..bestnye kalau ni real nyer

akak jen: mimpi kete ilang?? maksudnya nk dpt kete baru la tu :))

adeq: hahahhaha..rilex2.kalau btl nnt aku bgtau ko dulu. btw, amin mmg nk kawin dh. cuma xsure lg bile. org johor kalau xsilap..

Anonymous said...

acu latag!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

limaedua said...

ain, sampai mimpi2 tu maknanya mmg pk la tu..amin2..ade yg lebih baikss semestissnya..ain, kimslm ckit kt pgt tu ek..

nurul huda mohd hassim said...

kemain acu ek!!peringatan dilarang same sekali...

Nor said...

siot je ain nye entry ni..terkezuutttttt bebbbb!!!w/pun ko da citer psl mimpi tu tp diriku ttp rase mcm betol2..doakan je yg terbaik..aminn...:)