Wednesday, October 26, 2011

murah rezekinya

hari ni cuti deepavali melepak saje di rumah. kan bahagia kalau esok lusa cuti gak. baru betul-betul 1Malaysia. dah kira untung rakyat kat Malaysia ni kan, india raya kita cuti, cina raya kita cuti, melayu raya diorg plak cuti. best kan.

di petang hari hujan pulak, baru je bercadang nak pergi makan-makan kat Bagan Lalang. terpaksa cancel. lain kali la kan. ada muaz baru best. muaz sekarang dah banyak cakap dah. banyak perkataan baru yg keluar dari mulut dia. contoh: bila atuk bersin, dia akan cakap "atuk acem." paham-paham la kan bunyi bersin mcm mana kan. so dia akan interpret ikut yg dia faham. hehehe.

sebab plan nk mkn ikan bakar cancel, so weol decide nk g sate Kajang. tp bila fikir-fikir balik, mesti ramai org kat Samuri. so malas la. jadi angah ajak makan Kenny Rogers. act, kitorg jarang sgt2 mkn KRR. ni pun kali ketiga for me. almaklumlah selera aku lebih kat sambal belacan kan. lidah Melayu asli katanya. murah pun murah, sedap pun ye gak, tp bila org nk belanja, maka kecil tapak tangan, tersenyum-senyum kegembiraan. hehehehe. ye, aku bukan biasa makan mahal-mahal mcm korang. makanya haruslah teruja lebih :)) 


sedaaappp. mocha ice blended


the muffins. fresh from oven. sedaappp


mine: quarter chicken with BBQ baked beans, mashed potato and macaroni cheese. tempting~




mak, abah, ngan angah pun lebih kurang sama je menunya. cuma side dishes je yang lain-lain. mula-mula igt nak makan spaghetti je, tp rasa tak cukup kenyang nnt tu yg order ayam. hehehe, keji. 

alhamdulillah, semuanya licin. thx angah for the treat. next time belanja lagi. 


sama tak muka kitorang??


sedap memang sedap, tapi mak ckp sekali sekala boleh la. emm. nampak sgt mak tak gemar. kikiki. takpela, next time acu lak belanja. kita makan ikan bakar kat Melaka yg terbaeeekkkk punya!

4 comments:

mamamuaz said...

ooo...makan tak ajak

mamamuaz said...

ada satu persamaan; idung kambang :D

ain shalalala said...

kikiki..jeles..

Anonymous said...

cuma satu je yg xsama.....ermm....pp tu je yg lain sket....hehehehe