Wednesday, October 5, 2011

first lecture

wah. excited kay. tapi dalam hati tuhan saje yg tau macammana kekocakannya. bak buk bak buk. tak sabar nak tgk muka my student. muka toye ke, muka interested ke, muka blur ke, muka bosan ke. hehehehe. semuanya bercampur baur dalam hati.

nak ke diorang ni dgr cakap aku, pay attention ke idok. ye la. almaklumla pengajarnya bertubuh kecik. keh keh. student so far ada 46 org combine dua fac which is from fpi and fssk. dua faculty yg berbeza so background  student quite different. my first expectation student from fpi kita leh classkan diorg as yg sopan santun, polite, yg tunduk-tunduk, while from fssk rasa-rasa mereka yg jenis huha, spontaneous, outspoken. but i'm totally wrong. ustaz2 pun boleh tahan loyar buruknya. hehehhe. one of the situation...below:

miss, miss... yes... xde papela. saje je panggil miss..

boleh ke macam tu?? sabar je la.. kebanyakan my student dlm lingkungan usia 21 la. sebab most of them second year student, mixed malay and chinese. indian tak nampak lagi. cuma ada sorg pelajar istimewa yang dipanggil 'abi'. guess why?? because of his age dah cecah 59 years old. punyalah semangat nak buat degree. kagum miss kat situ :)).

and satu lagi ayat yg buat miss terharu adalah:

miss, miss.. umur miss berapa? nampak muda la. 23 ye?? kikiki.

terus kembang kuncup hidung miss. hahahaha. and now, miss tgh siapkan lecture notes untuk kamu semua. insyaallah miss akan cuba bagi yg terbaik buat kamu semua.. ahaks (perghh..ayat tak larat.) kikiki. tatatititutu. c u on friday. till then. adios amigos.

6 comments:

Kancilbiru said...

wow...jadi lecturer kat mana ni...:)

mamamuaz said...

jgn miss sangkut ngn student sudah...ngeh3x

limaedua said...

amboi miss..hipotesis kona nampaknye..yg fssk gaya ape dorang? sama spt assumption ke x?

ain shalalala said...

@mamamuaz: sangkut dgn student..kihkih..

@limaedua: miss jue, yg fssk mcm biasa la..duk byk menyembang..sama je semua..nk kena berguru dgn miss jue lg ni :)

nurul huda mohd hassim said...

miss sgt bersemangat...bagus2..student pun seronok dn bersemangat nnti..yg penting ikhlaskn niat n keje sbg ibadah..he2

ain shalalala said...

@kancilbiru: kat ukm kak..
@nurulhuda: insyaallah..