Friday, February 4, 2011

satar

assalamualaikum semua, ini bukan kisah aziz satar, or alif satar eh ;) ni kesah pasal satar bakar. errkk. betul ke?? kikiki

saya tak pernah makan satar, selalu je nampak org bakar-bakar kt pasar esp time kat bazar ramadhan. hehehe. dah lama nak try, tp bila sampai kat pasar tu, selalu je tak jadi. mesti makcik2 tu bengang kan?? hehehe. bukan pe, rasa nak try, tp takut tak termakan.

baru je minggu lps, after balik dr U*M time ni mmg lapar giler la sbb tak lunch kan, so round2 la kat area org jual makanan then ternampak la org jual satar ni. hohoho. ni la masa yg tpt tuk merasa. saya pun terus beli. korang rasa mahal tak satu cucuk RM1.20 ada dua ketul je. saya pun beli la dua cucuk. sbb sure org kat rumah confirm tak makan.


source

rasanya boleh la..tp ada hanyir sket la. eeww. psl ikan kan. huhu. tak tau la kalau org bakar tu tak berapa pandai or mmg mcm tu rasanya. satar ni asal terengganu kang?? nnt nak mintak kak nor buatla. teeheee..tak pun mintak adeq bawak jalang2 makang satar kat tpt yg best kat ganu..boleh dok??  hehehe. overall not bad la. cuma nnt nk cari kedai yg jual satar betul2 sedap.

to adeq: aku cakap je lebih nak dtg ganu..pah ceghoh mu tgu pung lum tntu sapa..cakap starang. ha3

3 comments:

nurul huda mohd hassim said...

sape org rumah yg xmakan... angah dh penah makan dlu..mse g cherating..singgah kt kemaman makan sata...

mamamuaz said...

sape yg tak mkn satar?...tiap2 kali blk maran kami sekeluarga akan ke tg lumpur kontan utk menikmati satar yg plg best!!!

Wafa Zaini said...

nice blog anyway :)