Sunday, August 21, 2011

baju raya, nahi he (read in hidustani)

mood malas mengupdate blog telah datang melanda semula. kah kah kah. sorry guys. nnt mood rajin datang tak terkejar pulak korang nak baca nnt.

baju raya? tahun ni weols satu family memilih warna biru. tp..percaya tak baju raya saya yg khas untuk dipakai masa hari raya pertama tak de lagi. act, awal2 lagi dah tempah kebaya yg kirim kat sab masa dia g bandung hari tu kat tailor. namun, memandangkan saya lupa nak ckp suh bubuh lining kat baju tu, maka rasanya tak daya la pulak akak nak memakai baju kebaya yg jarang di pg hari raya. kang tak pasal2 de yg lebam biji mata di pg syawal. sadis tak?. tsk tsk tsk. tapi baju untuk raya kedua, ketiga, keempat, kelima berderet dah 6 pasang baju baru. wakakakaka. ni kes, hantar kat tailor selai dua dlm sebulan, tp dia siapkan semuanya sekaligus. nangis gak membayar upah jahit tu. cepatla hari rabu, cepatlah gaji oi. dah la kopak bulan ni dengan renew insuran keretanya, dengan raya lg. sosak dado den dibueknyo.

nangis lagi. syahdu... hati ini makin sayu...

ps: adeq ngan kak zen, nape i tak leh baca blog korg dah??? why? why? why?

3 comments:

MadianiMamat said...

yong, aku private blog aku...bak ko punya emel, aku nk add...yezzzaaaaa...same lah kite...bulan ni raya, bulan ni la jugak renew roadtax kete..pastu aku tambah lagi satu, service major...terduduk aku yong oi...x beraya mana la...haha

limaedua said...

nahi he tu nak cakap gaya kajol ke juhi? hikhik..

pakai inner la..x ok? lawak tau post ain..=)

PuteriGunungTahan said...

sis ain..akak pun private blog..meh emel..hee..akak kaler biru tahun ni..