Monday, November 30, 2009

everyone connects


yeaaa!!!! at last together ;))
THROUGH MY WINDOW

Don’t want much, I just want everything
Thought that I could, do almost anything
One step in front of the other
Thought that I could do it alone

In the blink of an eye, it's just another day
Telling me why, I'll find another way
Got this feeling, got me reeling
I can almost start believing

Now there's me and y...ou
And we are not alone
You and me
We are together now
Through my window, I can see there's
More than you and more than me
Me and you
And we are not alone
Different view
We are together now
Through my window, I can see
Our wildest dreams could be so real

I see a spark, it starts a fire
Is this the one worth waiting for?
Thought that I could do it without you
Can’t exist like this anymore

Now there's me and you
And we are not alone
You and me
We are together now
Through my window, I can see there's
More than you and more than me

***so sape nk connect dgn aku??? offer ni..sambil nyanyi2 lagu wali band...hahahahahaha :)
***pasni nk merenung ke tingkap slalu la..mane tau nnt de org kenyit2 mata kat aku..

Sunday, November 29, 2009

November Rain

memandangkan sekarang ni tiap2 ptg asyik hujan je. maka terima la lagu ni..

November Rain
- Gun N' Roses



When I look into your eyes
I can see a love restrained
But darlin' when I hold you
Don't you know I feel the same
'Cause nothin' lasts forever
And we both know hearts can change
And it's hard to hold a candle
In the cold November rain
We've been through this such a long long time
Just tryin' to kill the pain
But lovers always come and lovers always go
An no one's really sure who's lettin' go today
Walking away
If we could take the time to lay it on the line
I could rest my head
Just knowin' that you were mine
All mine

So if you want to love me
then darlin' don't refrain
Or I'll just end up walkin'
In the cold November rain

Do you need some time...on your own
Do you need some time...all alone
Everybody needs some time...on their own
Don't you know you need some time...all alone
I know it's hard to keep an open heart
When even friends seem out to harm you
But if you could heal a broken heart
Wouldn't time be out to charm you

Sometimes I need some time...on my
own Sometimes I need some time...all alone
Everybody needs some time...on their own
Don't you know you need some time...all alone

And when your fears subside
And shadows still remain, ohhh yeahhh
I know that you can love me
When there's no one left to blame
So never mind the darkness
We still can find a way
'Cause nothin' lasts forever
Even cold November rain


Don't ya think that you need somebody
Don't ya think that you need someone
Everybody needs somebody
You're not the only one
You're not the only one


*pernah sgt menggilai lagu ini suatu ketika dulu :)

Friday, November 27, 2009

salam aidiladha salam pengorbanan

korban!!!
sudahkah anda berkorban?
bersediakah anda untuk berkorban?
sanggupkah anda untuk dikorbankan?
pernahkah anda mengorbankan?
siapakah yang pernah terkorban akibat pengorbanan? (errr..btl ke??)
apepun, niat yang mulia pasti diredhai Allah

**berkorban apa saje..harta ataupun nyawa
takbir!!! allahuakbar allahuakbar allahuakbar

Tuesday, November 24, 2009

mt kinabalu

hari tu g kk tp tak berkesempatan nk g gunung kinabalu. jadual tight sgt. rase rugi sgt kan. alang2 dh jejakkan kaki di negeri bawah bayu mestila kne singgah kat gunung ni kan. merasai kabus2, melihat bunga2 dan sayur2an segar. hik hik. so buat kak zen n kak izan kat sini sy tepek gmba sy mase g kaki gunung kinabalu back 3yrs ago.hehehhehe. ade pulak pic bersame kenangan silam. huhuhu

pic 1 -bersama et dkt jalan ranau - kundasang nak g kenduri keluarga angkat
pic 2 - bersama family angkat
pic 3 - dgn amin dkt hotel perkasa, kundasang tgk view Gunung Kinabalu. sgt2 cantik.
pic 4 - tula dia gunung kinabalu. time ni kitorg stop kat mane tah
pic 5 - with adik afiq
pic 6 - again with amin at kaki gunung kinabalu (sekitar pasar2 sayur n bunga2 segar)

nyanyi2 hilangkan stress

special thanks to kak suzen!!!!


aku nk ulas sket psl entry ni:
  • kak zen kata dia belanja sempena perpisahannya (tp tak tau lg bila)
  • juara menyanyi mlm tu ialah kak zen, nor, warin dgn lagu mengapa dari nicky astria. sgt tinggi note ni. aku sudah semput. separuh jalan je nyanyi.
  • pencapaian terbaik aku adalah lagu dari blackrose penantian dan taylor swift love story. dua2 lagu ni duet dgn nor.
  • lagu fevret aku adalah doa buat kekasih. nyanyi gak mlm tu. rindu merindu pun aku nyanyi gak duet dgn nor.
  • kak izan nyanyi lagu dangdut cinta 100% dr mas idayu. hahahahahaha. aku backup je
  • warin pun hebat gak mlm tu dgn lagu my happy ending dan juga all or nothing serta lagu le ann rimes.
  • kesimpulannya sume lagu2 mlm tu best2. enjoy gler beb.
  • aku yg hidung banjir pun nyanyi dgn penuh smgt. tp kalau idung tak banjir msti lg smgt.
  • first time aku karok duduk. hahahahha. selama ni geng2 karok aku sume berdiri.
  • yg penting two thumbs up tuk semua org. clap2 :D sgt happening!!!

Monday, November 23, 2009

last day @sabah bah

hanya la sekadar penutup entry story kat sabah hari tu. sblm balik sempat lg berjalan2 buat kali yg terakhirnya. masih lg ada yg bershopping, ada je yg tertinggal yg mesti kene beli. aku pun sama gak. belikan lg selai tshirt buat angah. pastu gmba2 gak kat sekitar bandar kk.





ada omputih yg excited nk gmba dgn kitorg :)



ni dh kat airport kk..nk balik kl dah..bubbye kk..nnt kami dtg lagi k :)

Sunday, November 22, 2009

down memory lane

slm semua.

nk tgk tak aku zaman mude2 dulu? hik hik hik. tadaaaaaaa. sgt innocent kan :D dulu kat sekolah, aku sgt aktif, kalau part2 wakil sekolah, sumenye aku sapu. kalau kuiz pun same, asyik muka ni jugak. tp sukan2 ni kureng sket la, takat bola baling tu boleyla g daerah. tp part lari2 mmg kantoi la. mmg takde bakat sprinter. tp kalau bdn beruniform aku mmg sgt smgt. aku salah sorg drpd wakil malaysia ke pesta tunas puteri asia tenggara dkt jay bee(cm berlagak je..hehhehehehe. skali skala pe salahnye). mase budak2 mmg sgt seronok, masalah xde, heppi je memanjang, xpyah nk pk byk mnde. emmmm...dh besar panjang ni sume bende mcm berat je atas kepala. kalau la boleh putar mase ke belakang.................................... pic 1 - mase darjah 5, bergambar bersama dayah n ustazah (ada camping kat sekolah, aku yg berskirt ceklat itu)
pic 2 - mase darjah 6, last day sekolah (aku yg duduk belah kiri)
pic 3 - darjah 3 kalau xsilap, ni hari jumaat psl lain2 hari pakai penafor
pic 4 - mase drjah 5 psl time ni pakai scarf ikat belakang..hik hik hik

@Pasar Phililipines, Sabah

Hye semua, huk huk huk..demam lg la..sakit tekak skali plus hidung banjir..adoiii :(

skrg ni aku tgh smgt mengupdate story2 kat sabah bah. hik hik hik. takpela. kasi can la kat aku nk share dgn korg sume.

kalau sebut sabah, mesti sinonim dgn pasar pilipin kan. rugi korg kalau tak sampai kat sini. byk sgt barang2 perhiasan. geram2 aku tgk. yg plg best adalah kristal dgn mutiara la kan. psl kalau kat semenanjung bnde2 ni mahal. so time ni la kene borong habis2an. so, xpyh cter byk korg tgk je la gmba2 ni. kitorg 3hari berturut jln kaki g sini. hik hik hik. berbaloi2.







time ni aku suh anti ni tukar kaler gelang ni ikot kaler kristal yg aku nk. almaklumla kan, aku kan suke yg kalerful. hik hik hik. selain pilih tuk diri sndiri ade gak la aku belikan tuk kak long, n angah. sume gelang yg kat bawah ni diorg dua amik. aku nyer cuma yg dua dari kiri tu je. tu pon gelang yg kiri skali tu kak long nk gak, sanggup dia nk byr double dr harga asal. hik hik hik. mcm2. tuk semua org aku belikan tshirt sorg satu. tp muaz je xde. tunggu muaz besar sket nnt acu belikan eh ;)




kak zen dgn kak izan pun tak kalah membeli. masing2 sume belikan tuk keluarga yg tersayang. biasala

Saturday, November 21, 2009

@Pulau Sapi, Sabah

hari selasa pg slot mmg dikosongkan tuk aktiviti sendiri. so, en tarmizi ajak kitorg sume g snorkeling. sorg kne RM55, destinasi yg dituju ialah pulau sapi. aku sgt enjoy hari ni. seronok bermandi manda dr kul 9am sampai 1pm. muka abis itam legam. tp satu pengalaman baru sbb ni first time aku snorkeling. sblm ni snorkel pon tak penah sentuh. mula2 agak susah psl tak reti nk bernafas guna mulut, tp lama2 ok la. sgt cantik view dr dlm laut. choral mmg jelas kelihatan, ikan sgt cantik, byk jumpa nemo la. walaubagaimanapun, aku tak snorkeling jauh sgt. kdg2 masih teringat pengalaman lama lemas di lata iskandar. huhuhu. so, aku sgt berhati2 bila berada dlm air. kak zen, sgt terer. kejap je blaja dia mcm dh expert berenang. sgt hebat ke tengah2 lautan. hik hik hik. korg tgk je la gmbo.


















Friday, November 20, 2009

@one borneo, Sabah

sambung lg k..

kat kk sempat gak la merayap ke one borneo (the largest shopping mall kat borneo ni). ok la not bad, ala2 mcm one utama gak la. byk kedai2 branded. tp kitorg takde shopping pun, cuma sempat masuk kat taman ular dia. aku agak geli geleman dgn haiwan reptilia ni. eewww. sgt tak suke. tp disebabkan nk bergambar punye psl, aku layankan gak la. nk masuk tempat ni kene byr RM8 sorg. thanks to azreen (kwn sekolah aku dr drjah 1) yg bwk kitorg round2 cni. fyi, azreen ialah budak medic UMS. bakal menamatkan pengajian tahun dpn. insyaALLAH.







ni la azreen. my besties dr sekolah rendah lg ;))

@sabah bah!!!

assalamualaikum semua,

sambung lg ye story psl kat sabah. hehehehe. tujuan sbnrnya g kk adalah untuk mengadakan bengkel kppu dan hala tuju bg group kitorg ni. jadual mmg agak pack la. kalau diikotkan mmg xde mase sgtla tuk jln2. pg, ptg mlm asyik berbengkel je.
with our dean (pesal tah excited bebenor)

kitorg tgh berusaha tuk mematchkan seseorang dgn seseorang. hik hik hik. semoga usaha murni ini akan berhasil. amin. pak pak pak, gebung gebung gebung...lalalalalalala

yea..sabah bah!!!

assalamualaikum semua,

rasanya aku dh lama tak berblog. huhuhu. sgt2 bz sejak dua menjak ni. keje bertimbun2, meeting bersepah2. jd mmg tak sempat nk update pon. skrg ni aku sgtla merajuk dgn blogspot, ade ke aku update tp kat sidebar tu still entry yg berkurun2 lepas. so, dgn secara tak langsungnya sume readers aku igt aku tak update. sgt keciwa. hits pon dh tak semenggah cm dulu. huhuhu.

emmm. berbalik pd tajuk asal entry ni. ri tu kitorg g kk bah. sgt seronokss. perbelanjaan ke sana sume ditanggung sepenuhnya oleh ukm baik dr segi hotel, makan, and tambang kapal terbang. duit poket je kena siap sndiri. tu pon ade dr xyz yg sgt bermurah hati nk offer duit belanja kat kitorg. sgt terharu :))
kitorg nek air asia je(penerbangan tambang murah katenye). tp hari tu takde la murah mane, murah sket la compare dgn mas. tambang setiap sorg g balik around RM4++.++ kalau pakai duit sndiri kompom la aku tak g. sakit siot nk byr duit tambang. hik hik hik. tp disbbkan kemurahan dr xyz, maka kitorg pon leh terbang ke kk. bertolak dlm kul 9.25am n sampai kk around 12.30pm. sampai terus check in kat promenade hotel. nx agenda bersambung ke entry berikutnya :D

sabah finally!!! happy!!!





just came back from sabah bah two days ago..sgt best, sgt excited, sgt teruja. the whole story will be update later. kalau dh tak sabar nk tau just visit here AkakPuteriGunungTahan or nk tgk more pic just go kat my fb

Friday, November 13, 2009

usah merindui ku

hak hak hak...tajuk tak bley bla.

aku akan bz sampai ujung thn ni dgn tugasan2 penting. doakan aku agar dapat siap kan tesis dgn jayanya..insyaALLAH **hanya akan update bile ade kesempatan

***Girls, prepare to get excited! New Moon, the second installment of the Twilight Saga is coming to the big screen this 26 November! (yes!! twilight fever. aku akan pastikan ade mase tuk twilight :p)

Tuesday, November 10, 2009

last day at pahang

slm semua.

entry ni nk sambung story pasal aqiqah muaz kat pahang. act, kat entry ni kire mcm famly trip kitorg la. bukanla nk cter psl muaz. sbb selesai kenduri muaz ktorg sume pergi temerloh dan bermalam di rest house kat sane. not bad la. bilik besar n the price sgt2 affordable (RM90 per night). kitorg ade 3 famly jd booking 3 bilik la. sampai kat sini dlm kul lima lebih. terus mandi n rest2 then dinner baru kuar. hari ni kena berehat sbb agenda yg plg penting adalah besok pg nya.

org kata kat temerloh ni pasar sari dia best. brg murah2. mcm2 ada. jd, mlm tu ktorg berehat je la psl nk simpan tenaga nk round satu pasar tu besok. lgpun ujan mlm tu.

keesokan harinya....

gmba terakhir baru muncul cik puan blog. hahahaha. kalau tak gmba aku dr awl lg aku dh tepek, ni sume gara2 xde spe nk melayan aku bergamba. sabo je la. hik3x. ok la..tu sje cerita wiken aku n famli hari tu. yg penting mmg sgt enjoy :) aku berborong sakan di kedai tudung, sembang punya sembang ngn pak cik jual tudung tu rupa2nya sdara pulak, lg la dpt murah, aku siap dia bg tudung free lg. hehehehe. pas checkout terus balik kl. tp tak terus balik rumah, singgah santap dulu kat kedai kak nab (anak mak ngah). sgt kenyang n sgt heppy. pak ngah dh sound dh pasni next famly trip ke destinasi pantai timur lg (4 hari 3 mlm). dh suh reserve 28dis onward. hehehe. aku rase ayet nk tunang dgn org sane kot. jauhnye. cube la carik yg dekat2. tp dh jodoh. nk wat cane kan? :D

~perasan tak air sungai pahang dh nek. tenggelam dh jalan tu..wooo.
~ pic baby kat atas tu bukan muaz, itu ialah md sharip cucu mak su aku, kire 2pupu dgn muaz la.

Buat insan yang bergelar LELAKI..

10 PERKARA BUKTI LELAKI ITU RUMIT

1. Jika kamu melayannya dengan baik, dia fikir kamu jatuh cinta kepadanya.
Jika tidak, kamu akan dianggapnya sombong.

2. Jika kamu berpakaian cantik, dia fikir kamu sedang cuba untuk menggodanya.
Jika tidak, dia kata kamu kekampungan.

3. Jika kamu berdebat dengannya, dia kata kamu keras kepala.
Jika kamu berdiam diri, dia kata kamu tak ada IQ tinggi.

4. Jika kamu lebih pintar daripada dia, dia akan jatuh air muka.
Jika dia yang lebih pintar, dia bilang hebat.

5. Jika kamu tidak cinta padanya, dia akan cuba mendapatkanmu bermati-matian.

Jika kamu mencintainya, dia akan cuba untuk meninggalkanmu.

6. Jika kamu beritahu dia masalahmu, dia kata kamu menyusahkan.
Jika tidak, dia tuduh kamu tidak mempercayainya. .

7. Jika kamu cerewet padanya, dia anggap kamu seperti seorang pengasuh .
Jika dia yang cerewet pada kamu, itu kerana dia mengambil berat.

8. Jika kamu mungkir janji kamu, kamu tidak boleh dipercayai.
Jika dia yang ingkari janjinya, dia melakukannya kerana terpaksa.

9. Jika kamu menyakitinya, kamu sangat kejam.
Jika dia yang menyakitimu, itu kerana kamu terlalu sensitif dan terlalu sukar untuk dijaga hati.

10. Jika kamu memberitahu ini pada mereka yg bernama lelaki, mereka pasti bersumpah semua ini tidak benar…

~~yg plg btl no 3, 5, 8 tu kot..yg lain tu nasib2 la..ikot la laki ko cne..kalau tnk de masalah jd single suda. hik hik hik..lg better (n_n)

salah fb ke?

sape yg bertanggungjawab kalau isu sebegini timbul?

Monday, November 9, 2009

kenduri aqiqah muaz

assalamualaikum semua,

sabtu lepas adalah kenduri aqiqah tuk muaz. untung muaz, semua org nk sponsor tuk kenduri dia. dua ekor kambing tumbang. sekor besar(siap bertanduk lg) n sekor lg sedang2. kambing muaz dh standby dh dr mlm tu, stay dlm lori jkr. hik3x. mmg sgt ramai la knduri hari tu. dr side kitorg pun ramai gak la yg dtg. thanks to uols. masakan sume sedap2. mmg tabik string la. tapi syg seribu kali syg, aku mmg la tak leh nk mkn daging kambing tu. tak sampai hati nk mkn sebab tgk kambing tu kne sembelih pg td (cover padahal mmg xmkn kambing).

around 2pm org masjid dh mula sampai. selain bt knduri aqiqah tuk muaz, adala sket buat tahlil, doa selamat dan doa kesyukuran. wrap sume sekaligus. ok la tu. time tgh cukur ni, muaz tido. so senang la nk gunting rambut dia. muaz sgt kaya pd hari kejadian. hahahahahha. sumenye slm kokot :D

cian yg ni. nangis masa kene botakkan kepala. xsampai hati acu tgk

video

tdo pas keletihan menangis.

tak sempat nk botakkan satu kepala, muaz dh meraung2. cian dia. ptg tu jugak kitorg balik, tp tak terus balik kl. weols stay one night kat temerloh.

Friday, November 6, 2009

otw to kampung muaz

assalamualaikum semua,

hari ni kitorg sume bertolak ke kampung muaz kat maran. gerak dr sk pas zohor. kami berempat je (mak, abah, angah n aku) plus mak long. muaz ngn makpak dia dh gerak pg tu. cuaca ok la, tak hujan pon cume mendung2 sket la. kereta pon xbyk sgt. ikot LPT so xde la jam sgt kan. around 6pm weols singgah jap kat rr temerloh for hi-tea.

mak long yg join kitorg bermalam kat umah tok ngn tok ki muaz. yg pakai spek tu mak saye :) dlm kul 7pm kitorg sampai kat kg muaz.

~~wan (mak aku) dh sgt rndu kat muaz even bru 5jam xjumpe. alahai wan. hik hik